Vecka 9 (:

En vecka har gått och  jag har inte uppdaterat. Jag tror inte att någon lider för det. Är nu i vecka 9, alltså har det gått en månad sen jag fick reda på det. Och över 5 veckor kvar till inskrivningen. Så tråkigt att behöva vänta. Men man måste ju kunna be om något, typ om att få höra hjärtljuden eller så, för jag vill inte gå runt med (om det nu skulle vara så) en "missed abortion" i 18 veckor innan jag får veta något ens. Bara jag får reda på det ska de börja handlas. Jag har en lååång lista, gäller att börja i tid. Jag försöker iallafall att tänka positivt och att jag verkligen ska få en liten.
Min kära mamma har även fått reda på att jag tänker behålla, och hon sa att hon är 90% glad över det, hon önskade bara att tidpunkten hade varit annorlunda. Jag är påväg att berätta för pappa men det får vänta lite.
Även denna vecka i graviditeten börjar barnet få ett kön. Och ja, jag kommer att ta reda på vad det är om det skulle gå.
Vecka 5. Ett tydligt (enligt mig) plus.



Vecka 8 och lite mer.

Idag gick jag in i vecka 8. Enligt såndär veckoupdate så slår litens hjärta nu i ca 150 slag i minuten. Låter mys.
Igår eller förrgår fick även min lilla pappa reda på det, dock inte av mig så jag blev lite sur. Jag tänkte på det där med diet och kost, måste man äta enligt något speciellt eller är det ok om man tuggar i sig lite av vad som?



VUL/UL

Sitter och funderar på det där med VUL, eller UL, när får man göra det egentligen? Jag vill ju inte vänta i 18 veckor för att sedan få se om liten lever eller inte. Jag vill bara se ett hjärta slå, sen är jag nöjd. Nåväl, jag väntar!



Vecka 7

Barnet

Embryot kan nu röra sig lite. Det växer fort. Ögonen kan urskiljas som fördjupningar. Händer och fötter ser ut som små paddlar. Handled skapas och framtarmen utvecklas till magsäck. Hjärnan börjar dela sig i två hjärnhalvor. Embryot har en svans.

Hjärtat slår och höger och vänster kammare bildas. Blodet strömmar fritt mellan hjärtats fyra rum.

Längd huvud till stjärt 13 mm.

Mamma

Brösten börjar bli större. Bröstvävnaden kan kännas knölig eftersom bröstkörtlarna är svullna. Förstorade kärl kan ses som nätverk genom huden. Din matsmältning fungerar långsammare nu vilket kan göra att du får gaser, obehaglig mättnadskänsla eller är känslig för beröring av magen. Den känns ofta spänd långt efter du ätit färdigt. Många gravida börjar även känna yrsel när de står upp en längre tid. Börjar tröttheten påverka ditt liv? Försök varva ned och sov så mycket du kan.




RSS 2.0